Ce informatii sunt necesare pentru inscrierea la curs?

Inscrierile se fac doar pe email (nu si prin telefon), pe adresa contact@meditatie.ro. Sunt necesare:

  • Numele
  • Prenumele
  • Sexul
  • Varsta
  • Localitatea de unde veniti la curs
  • Numarul de mobil (sau fix)

Ce se intampla cu datele mele personale?

Folosim datele personale furnizate doar in vederea inscrierii la curs. Pe adresa de email va vom trimite doar informari cu privire la stabilirea noilor cursuri si activitatile Centrului. Mai multe despre politica de confidentialitate, cititi aici.

Cand trebuie sa ajung la curs?

Data indicata ca fiind prima zi a cursului este de fapt ziua cand ajung cursantii la Centru. De exemplu: daca cursul se desfasoara in intervalul 15 martie – 25 martie, sosirea cursantilor va fi pe 15 martie. In ziua respectiva, trebuie sa ajungeti in Brad, jud. Hunedoara, pana la ora 11 dimineata.

Cand se termina cursul?

Cursul se incheie in dimineata ultimei zile (de exemplu, pentru intervalul 15 martie – 25 martie, ultima zi este 25 martie) in jurul orei 8:30 dimineata.

Unde ne intalnim?

Veniti in parcarea de langa autogara care se afla in centrul localitatii Brad.

Cum ajung de la Brad la Dumbrava si cum plec de la centru la sfarsitul cursului?

De la Brad la Dumbrava ajungeti cu microbuzul sau cu masina cu care veniti dumneavoastra. De la statia de microbuz si pana la Centru mergeti pe jos, dar va vom transporta noi bagajele pana la Centru cu masina noastra.

La plecare va ajutam cu transportul bagajelor pana la statia de microbuz, de unde aveti mijloc de transport spre Brad la ora 12.

meditatie-dumbrava-rainbow

Ce trebuie sa am la mine?

ACTUL DE IDENTITATE. In ceea ce priveste bagajul, este de preferat sa aveti rucsac sau o geanta usor de transportat – evitati valizele. Sa aveti la dumneavoastra haine comode (gen treninguri) si incaltaminte confortabila, potrivite pentru anotimpul in care se desfasoara cursul, suficiente pentru cele 10 zile, obiecte pentru igiena personala (periuta si pasta de dinti, sapun, prosop etc). Daca se anunta vreme ploioasa sa va luati haina de ploaie sau umbrela si cizme de cauciuc. Tinand cont ca Centrul e situat in zona de munte, va recomandam sa aveti si sac de dormit.

Nu aduceti cu dumneavoastra electronice, carti si caiete, sau orice alt obiect care v-ar putea distrage atentia de la meditatie.

Pot sa imi aduc animalul de companie (cainele, pisica, etc.)?

Nu. Avem animalele noastre in comunitate si nu avem adaposturi speciale pentru alte animale din exterior.

Pot sa imi verific mesajele telefonice si e-mailurile pe perioada cursului?

Nu. Aceasta perioada de 10 zile trebuie dedicata complet meditatiei si orice contact cu exteriorul ar dauna procesului de introspectie.

Care sunt conditiile de cazare?

Pe parcursul cursului veti experimenta viata de calugar. Veti locui in case vechi, simple, taranesti. In fiecare camera sunt 4 paturi din lemn etajate (8 locuri). Pe fiecare pat sunt trei pături. Iarna casele sunt incalzite cu sobe cu lemne.

Exista conditii pentru a face dus cu apa calda o data la doua zile in sali de baie cu cate 6 sau 8 dusuri.

Toalete sunt afara, WC-urile fiind turcesti (din motive de igiena).

meditatie-dumbrava-cazare

Cum ma pregatesc pentru curs?

Nu faceti nimic special, fiti sinceri, hotarati si constienti ca odata ce veti incepe sa meditati, veti demara un proces benefic de transformare interioara.

Daca sunt putin racit, pot veni la curs?

Daca aveti simptome de raceala sau gripa, va rugam sa amanati venirea pentru un alt curs. Nu va veti putea urmari respiratia, si ii veti deranja si imbolnavi si pe ceilalti. Insa va rugam sa ne anuntati ca nu veniti pentru a elibera locul.

Cum voi medita?

Veti medita doar in sala de meditatie, pe jos, fiecare participant primind o pernuta pentru meditatie. Va veti pastra acelasi loc de la inceputul pana la sfarsitul cursului. Va veti alege o pozitie cat mai comoda, si veti sta cu spatele drept, in pozitie verticala si picioarele cat mai aproape de corp.

Cat costa cursul?

Cursurile sunt gratuite, va trebui sa suportati doar costul transportului pana la Dumbrava si retur. Numai daca veti fi multumiti de invatatura dobandita, puteti face la sfarsitul cursului o donatie de care sa beneficieze participantii la urmatoarele cursuri.

Pot ramane la Centru o perioada dupa curs?

Da, odata ce ati dus la bun sfarsit un curs de meditatie, sunteti binevenit sa ramaneti la noi cat timp doriti, respectand insa disciplina comunitatii.

meditatie-dumbrava-stramba-autumn

Pot veni in vizita la Centru in afara cursurilor?

Da, daca ati facut deja un curs de meditatie Vipassana.

Cine poate participa la cursurile scurte de 3-5 zile?

Doar cei ce au parcurs deja un curs lung de 10 zile, au meditat consecvent de atunci si care nu au mai practicat alte tehnici de meditatie (inclusiv alte tipuri de Vipassana), terapii sau tehnici de vindecare dupa ultimul curs.

Daca am participat deja la un curs de meditatie Vipassana in cadrul altui Centru din lume, pot participa la un curs scurt?

Chiar daca ati participat deja la un curs, va invitam sa participati mai intai la un curs de 10 zile la Centrul nostru.

Daca sunt insarcinata pot participa la un curs?

Da, daca aveti o sarcina normala, fara complicatii, fiind insarcinata pana in luna a saptea. Veti beneficia de alimentatie adaptata nevoilor dumneavoastra.